Roskajuoksu – plogging 6.5. klo 12

Plogging rantautuu Suomeen!

Ruotsissa muoti-ilmiöksi noussut harrastus on saanut nimensä sanoista jogging ja plocka upp (poimia). Lajissa yhdistyy kuntoilu ja roskattoman luonnon edistäminen. Ploggaus kuluttaa kaloreita hieman enemmän normaaliin hölkkäykseen verrattuna sekä samalla reidet ja pakarat saavat hyvää treeniä.

Kesällä 2018 Siivouspäivä järjestää joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai organisoidun roskajuoksun (säävarauksella). Ensimmäinen yhteislähtö toteutetaan sunnuntaina 6.5.

KOKKOLA:

– Yhteislähtö 6.5 klo 12.00 LiikeVoimalta, Koppisentie 4.
– Roskapussit saa mukaan salilta.
– Kävelläkin saa päivän liikuntasuorituksen halutessaan

Lue KP24:n artikkeli tässä!

Roskapussiksi käy mikä tahansa muovipussi ja pieniä määriä roskia voi huoletta laittaa lähimpään roskikseen. Isompien määrien kohdalla on hyvä kääntyä paikallisen jätehuoltoyhtiön puoleen.

Tarvitset mukaan muovipussin lisäksi ulkoiluvarusteet ja mieluusti myös kunnon hanskat. Olethan varovainen poimiessasi roskia, ettet satuta itseäsi. Epäilyttävän näköiset roskat kannattaa jättää paikoilleen ja ilmoittaa sijainnin paikkakunnan jätehuollosta vastaavalle toimijalle. Roskat voi lenkin aikana kerätä samaan pussiin ja lajitella myöhemmin oikeisiin keräysastioihin.

Osallistu johonkin yllämainittuun tempaukseen, tai järjestä oma tempaus missäpäin Suomea tahansa. Kerro omasta tempauksestasi tässä alla.

Ploggaus on helppo laji; plogata voi kuka tahansa, missä tahansa ja koska tahansa. Voit siis järjestää omia tapahtumia pitkin kesää, kysellä osallistujia tässä tapahtumassa tai omatoimisessa ploggailla aina kun siltä tuntuu. Otamme mielellämme vastaan tietoa ja kuvia kerätyistä roskamääristä.

Käytössämme ovat hashtagit #roskajuoksu #ploggingfinland.

Jos juokseminen ei ole sinun juttusi, voit aivan hyvin kävellä. Tärkeintä on nauttia liikunnan ilosta ja jälleen vähän puhtaammasta luonnosta.

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuman järjestää Siivouspäivä, ja mukana menossa ovat myös RantakesäRoska päivässä. sekä Zero Waste Finland ry.

Linkkejä:
https://www.ecologyrunner.com/plogging/
http://www.paulknightcoaching.com/2018/03/16/plogging-new-fitness-trend/
https://www.youtube.com/watch?v=71xqaqyoOAk
https://www.youtube.com/watch?v=OIoC3V650HA

About the author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.